Vitamin och mineraltillskott

Huruvida hårt arbetande hundar behöver tillskott av mineraler och vitaminer tvistar de lärda om. Vissa anser att de inte behöver det medan andra tycker motsatsen.

Oavsett vad man tycker så tänkte jag tipsa lite om vart jag köper flockens tillskott. I princip allt köps på Hööks, främst från deras hästsortiment och nu även från deras utökade hundsortiment (som de för tillfället dessutom har 15% rabatt på). Anledningen är enkel, bra grejer till bra pris. På Hööks kan man t.ex. köpa en 450 gr burk med grönläppad mussla för 199 kr (nu 169kr) medan ett annat företag tar det fyrdubbla för 100 gram mindre. När man har många hundar så lönar det sig oftast att köpa hästförpackningarna då dessa har ett mycket bättre kilopris, 1 kg MSM kostar lite över 300 kr på Hööks medan du får betala närmare 800 kr för samma mängd av ett annat märke.

 

Liam får nyponpulver för sin rygg, jag kommer inte ihåg vilket märke jag började köpa men efter lite forskande insåg jag att jag betalade överpris och bytte. Så istället för att betala 200 kr för 500 gr så köper jag precis samma nypon från Chile i mataffären för 70 kr / 500 gr. Lite skillnad på pris.

 

Och nej, jag är varken sponsrad av Hööks eller Risenta men jag hade ju inte tackat nej till ett samarbete 😉

 

Tänk på ev karenstider när ni köper tillskott! Oftast, eller rättare sagt nästan uteslutande, nämns det inget om att produkten är belagd med karenstid utan det är upp till oss som tävlar med hundar att själva hålla koll. Det gäller tävlingsverksamhet inom såväl SDSF, SKK/SBK och SHCF.

En reaktion på ”Vitamin och mineraltillskott”

Kommentarer är stängda.