When life gives you lemons, make lemonade

Min plan för 2020 var att inte ha några valpar utan att vänta till 2022 för att hinna träna och tävla med mina hundar. Det var min plan. Hundarna verkade dock inte gilla mitt tidsupplägg och löste situationen på egen hand, så att säga.

I natt fick jag ta emot 9 små valpar med Penny som mor och Birk som far.

Vi har alltså haft en tjuvparning mellan Penny och Birk. Båda hundarna är fantastiska hundar, så väl arbetsmässigt som familjemässigt, och uppfyller registreringskraven för rasen men Penny är inte 18 månader (Minst 18 månader vid parning samt ej parning på första löpet är reglerna). Vi har varit kontakt med SKK och valparna kommer att reggas men kenneln kommer att tas upp i SKK’s disciplinnämnd då vi brutit mot reglerna och vi får se vad konsekvenserna blir.

Hur har då det här kunnat hända? Anledningen är rätt enkel, vi har inte märkt att Penny har löpt. Hon har inte visat några som helst tecken på att löpa, något som var extremt tydligt vid hennes första löp i höstas. Inte heller har våra okastrerade hanar här hemma visat något som helst intresse för henne under de veckor som hon uppenbarligen har löpt. Däremot har de tydligt visat intresse för Billie som började löpa för en kort tid sedan så hanarna är det inget fel på.

Vid löp har vi annars bra rutiner där tikarna separeras från hanarna vid första tecken på löp och sedan 4 veckor framåt, vilket för våra tikar betyder en extra vecka isär från pojkarna efter avslutat löp då de har korta löp. Som en extra säkerhetsåtgärd så går de fertila tikarna bara med hanar som är kastrerade eller med andra tikar. Orsaken till att Penny och Birk gick tillsammans var att Birk vid det tillfället var opererad efter ett klobrott och inte fick vara i hundgården eller leka med någon annan hund. Därför fick han vara tillsammans med Penny eftersom dessa två är lugna och fina tillsammans. Ack vad vi bedrog oss.

Anledningen till att jag skriver det här är för att jag hellre är öppen med vad som hänt än att det börjar spridas skitsnack. Varje dräktighet och valpning är en risk för tiken, vilket jag fått erfara med Nikki, och inget jag lättvindigt utsätter mina tikar för. Och verkligen inte en så ung tik som Penny. Nu har det, peppar peppar, gått bra och jag hoppas att det fortsätter så och vi försöker göra det bästa av situationen här hemma.

Även om valparna är en tjuvparning så har tanken på att göra kombinationen funnits men inte än och valparna är så klart minst lika välkomna och älskade som planerade valpar <3

Mer info om kullen finns här!

2 reaktioner på ”When life gives you lemons, make lemonade”

  1. Grattis till jättefin valpkull! Att den inte var planerad förstår jag ju men nu när allt gått bra är det ju bara att vara glad över så fina småttingar. Är övertygad om att dom kommer visa sig super både som tjänstehundar och inom drag och annat kul. Än en gång stort grattis till fina valpar. / Inger R.

Kommentarer är stängda.