Wp-uppvisning i öster

I morse åkte jag och grabbarna österut för att vara med på SWB-Örebros uppvisning på Arkens Zoo som arrangerade Hundens Dag. Planerar ju att tävla med Liam och även om han är stark och utan problem drar den vikt som jag satt upp som mål så är han lätt distraherad, snygga brudar och roliga människor finns ju överallt vilka man naturligtvis måste spana in..

 

 

Iallefall så blev det superbra träning för honom då vi var inomhus, bara det är en störning med diverse dofter och trångt, samt att det var fullt av okända hundar å människor. Han var lätt distraherad i de första dragen och sedan mer fokuserad, förhoppningsvis kanske det är lite avskärmat på tävling så att det inte är hundar precis runt omkring men det var riktigt bra att få träna på det idag!

 

 

Neo fick låna en sele och debutera framför vagnen, han är så söt som bara gör det man säger åt honom oavsett vad det är 🙂

 

Båda grabbarna var superduktiga på att snällt ligga uppbundna och innan vi packade ihop så passade jag på att träna lite lydnad för att få störningsträningen. Liams fria följ såg riktigt fint ut trots att det var hundar och folk omkring, men man måste hela tiden vara lagom för att han inte ska explodera i förväntan. Det är en balansgång det där för man vill ju att han ska få belöning och tycka det är kul samtidigt som man inte kan ge för mycket för då blir det pannkaka av allt! Neo har verkligen fattat det här med hit-position (kör IPO-stil på honom) och fotgående, nu ska vi bara försöka få till ett snyggare ligg där rumpan tillsammans med svansen inte vickar hela tiden så blir det nog bra även där!

 

Lite härjning i skogen samt bus i sängen hann grabbarna med innan de däckade båda två, det är jobbigt att vara brukshund!

 

 

Fler bilder, från idag och igår, finns i galleriet!

2 reaktioner på ”Wp-uppvisning i öster”

Kommentarer är stängda.